25.08.2023

Trend automatizácie stále stúpa. Oplatí sa do automatizácie investovať?

Automatizácia je všade okolo nás, napriek tomu v slovenských prevádzkach a logistických skladoch ešte nie je na úrovni západných krajín. Prečo je to tak? Až v posledných rokoch aj kvôli pandémii začalo Slovensko vnímať automatizáciu v intralogistike ako nevyhnutný trend, ktorý zabezpečí konkurencie schopnosť a vysokú efektivitu. V neposlednom rade je automatizácia cestou budovania a upevňovania ESG princípov v slovenských firmách, ktoré majú záujem napr. na šetrení energií či obmedzení produkcie CO2 a ďalších nových lepších riešení, ktoré zautomatizovanie procesov prináša.

Spoločnosť STILL sa navrhuje automatické sklady a skladové systémy v internej logistike už 15 rokov v rámci celej Európy, je inovátorom v tejto oblasti a prináša desiatky nových moderných a špičkových riešení aj do slovenských firiem.

O obrovských možnostiach a zaujímavostiach automatizácie rozprával Andrej Korchaník, šéf pre intralogistické riešenia spoločnosti STILL Slovensko, v podcaste Let´s Talk Business internetového média Start It Up. Vypočujte si ho a dozviete sa veľmi veľa hodnotných informácií ako napríklad či sa oplatí investovať do automatizácie alebo ako vyzerá moderný sklad 21 storočia?