29.11.2023

Prezentácia na logistickom kongrese SlovLog 2023

Spoločnosť STILL predstavila na tohtoročnom kongrese SLOVLOG svoje technologické inovácie. Na podujatie do bratislavského hotela Double Tree by Hilton, ktoré sa tento rok obsahovo zameralo na umelú inteligenciu a inovácie, prišlo viac ako 400 odborníkov na logistiku a intralogistiku z celého Slovenska. STILL vo svojom prezentačnom stánku okrem iného predstavil aj svojho autonómneho mobilného robota, ktorý mal premiéru na jar na medzinárodnom veľtrhu LogiMat.

STILL Slovensko, ako dcérska spoločnosť nemeckého producenta STILL z Hamburgu, reprezentuje európsky inovátorský prístup v intralogistike. Značka sa nielen snaží ísť s dobou a trendmi, ale uprednostňuje vlastné riešenia a inovácie. Účastníkom kongresu SLOVLOG odborníci STILL prezentovali viaceré projekty automatizácie, ktoré už zrealizovali v slovenských skladoch či výrobných halách. A samozrejme, nechýbali debaty o produktoch zo širokého portfólia manipulačnej techniky. „Účasť na kongrese SLOVLOG nám potvrdila, že slovenskí zákazníci sa zaujímajú o inovátorské prístupy aj v intralogistike. Na pulze dňa je najmä automatizácia, ktorú už takmer všetci vnímajú ako najlepší spôsob zefektívnenia chodu prevádzok. Vďaka našim početným skúsenostiam, ktoré zahŕňajú aj jeden zo slovenských pilotných projektov celkovej automatizácie skladu, môžeme zodpovedne konzultovať predstavy a nápady majiteľov rôznych typov skladových a výrobných prevádzok. Verím, že naša odbornosť je prínosom do rozhovorov na akékoľvek témy z oblasti intralogistiky,“ hodnotí účasť na podujatí Marián Fábry, Head of Sales & Service zo STILL Slovensko.

Na kongrese, ktorého hlavnou témou bola umelá inteligencia a inovácie, STILL aj názorne prezentoval svojho autonómneho mobilného robota série ACH, ktorý má skutočne široké využitie. „Systémy STILL AMR sú ideálnym riešením pre automatizované horizontálne prepravovanie tovarov. Najmodernejšia senzorová technológia inovatívnej série ACH sa pohybuje v sklade nezávisle, aktívne a bezpečne – dokonca aj v zmiešanej prevádzke, kde pracujú ľudia aj ďalšie vozík,“ približuje Fábry zo STILL SLovensko. Vozíky prepravujú na svojich plošinách veľké množstvo rôznych nosičov nákladu a je možné ich prispôsobiť širokému spektru prekladacích miest. V závislosti na požiadavkách pracuje AMR samostatne alebo prostredníctvom pripojenia k rôznym softvérovým systémom prevádzkovateľov.

Je to všestranné a flexibilné zariadenie, ktoré funguje v symbióze s automatizovanými vertikálnymi vozíkmi, čoho výsledkom je nová forma modernej deľby práce, ktorá povýšila prepravné procesy v skladoch alebo vo výrobe na celkom novú úroveň. Robot od STILL disponuje centrálnou cloudovou platformou AnyFleet, ktorá prepája systémy rôznych výrobcov. „Zákazník je pre nás vždy na prvom mieste a týmto prepojením mu maximálne vychádzame v ústrety. Ak aj vlastní vozidlá a systémy od iných značiek a chce zautomatizovať svoju prevádzku, dokážeme mu vyjsť v ústrety,“ objasňuje Fábry zo STILL. Roboty svojimi schopnosťami dokážu reagovať na rastúcu potrebu rýchlo realizovateľných a škálovateľných automatizačných riešení a pomôcť s riešením nedostatku kvalifikovaných pracovníkov na trhu.