17.03.2022

„Hlasovanie čitateľov ukazuje: Sme na správnej ceste“

Spoločnosť STILL dvakrát uspela v súťaži „Produkt roka 2022“

Hamburg, 17. marca 2022 – Čitatelia odborného časopisu „materialfluss“ mali možnosť rozhodnúť sa – a dvakrát sa rozhodli pre produkty alebo logistické koncepty hamburského experta na intralogistiku STILL.

V kategórii „Technológia skladovania a vychystávania objednávok“ spoločnosť STILL presvedčila autonómnym vychystávačom OPX iGo neo a jeho novými, inteligentnými asistenčnými systémami, ako napríklad Easy Protect.

Odborný časopis „materialfluss“ na jeseň minulého roka už po tretíkrát vyzval svojich čitateľov, aby hlasovali za „produkt roka“. Hľadali sa produkty a projekty, ktoré majú buď zvláštnu technickú vlastnosť, ktorých úspech na trhu v roku 2021 hovorí v prospech ocenenia, alebo ktorých produkt má osobitný vplyv na priemysel. Prihlášky sa prijímali celkovo v 14 kategóriách. Spoločnosť STILL GmbH sa umiestnila na prvom mieste v kategóriách „Technológia skladovania a vychystávania objednávok“, ako aj „Logistika, logistické nehnuteľnosti a preprava“ a patrí medzi troch najlepších v týchto kategóriách, ktoré sa podľa štatútu súťaže považujú za víťazné.

STILL OPX iGo neo

V kategórii skladových a vychystávacích technológií vstúpil hamburský poskytovateľ intralogistiky s autonómnym vychystávačom OPX iGo neo s novými inteligentnými asistenčnými systémami, ako je Easy Protect, ktorý prakticky zaručuje efektívnosť a bezpečnosť. STILL OPX iGo neo nasleduje svojho operátora na každom kroku a v autonómnom režime prispôsobuje svoju dráhu jazdy, rýchlosť a polohu zastavenia danej úlohe a prostrediu. Automaticky brzdí aj pri priečnych uličkách a situačne reaguje na prekážky a osoby. Model OPX iGo neo je prvý vychystávač objednávok, ktorý je vybavený komplexným systémom ochrany chodcov (PPE) s bezpečnostnými laserovými skenermi.

Reorganizácia v spoločnosti Siemens

Koncept intralogistiky nezávislý od výrobcu, ktorý vyvinula spoločnosť STILL Intralogistics Consulting pre Siemens, je druhou nomináciou, s ktorou sa hamburská spoločnosť zúčastnila na čitateľskej ankete materialfluss v kategórii logistika, skladové nehnuteľnosti a preprava a získala ocenenie. Vďaka tomuto konceptu sa zvýšil výkon vychystávania v závode Siemens WKC (závod pre kombinovanú technológiu v Chemnitzi) o 150 percent. Na dosiahnutie tohto cieľa sa v rámci projektu upravil intralogistický priestor, ktorý nebolo možné rozšíriť, aby sa doň zmestil tovar, ktorý bol predtým uložený v inom sklade, ako aj činnosti vychystávania. Úlohou bolo zvýšiť kapacitu paliet o 40 percent, kapacitu malých nosičov o 240 percent a zároveň výkonnosť vychystávania o 110 percent pri zachovaní rovnakej podlahovej plochy. Ďalším cieľom reorganizácie bola inštalácia logistického systému na existujúcej ploche, ktorý by bol prispôsobený potrebám zákazníkov a zároveň efektívnejší. Na zabezpečenie efektívneho využitia priestoru sa odborníci zo spoločnosti STILL rozhodli pre vysokostenný paletový sklad v kombinácii so systémom AutoStore. Po spoločnom plánovaní spoločností STILL Consulting a Siemens WKC prevzali zodpovednosť obchodné tímy spoločností STILL a Dematic. Spoločnosť STILL dodala plošinu a regálový systém, zatiaľ čo spoločnosť Dematic sa zamerala na inštaláciu systému AutoStore a dopravníkovej technológie.

Ocenenia sa budú aj tento rok udeľovať online

Dve ocenenia boli 16. marca virtuálne odovzdané Frankovi Müllerovi, Senior Vice President Sales & Service Steering STILL EMEA. „Som veľmi rád, že som tieto ocenenia získal. Veď ich udeľuje mimoriadne kritická porota - konkrétne čitatelia odborného časopisu materialfluss. Osobitne ma však teší, že bola takto ocenená pretrvávajúca vysoká úroveň inovácií našich zamestnancov spoločnosti STILL. Hlasovanie čitateľov nám veľmi jasne ukazuje, že sme na správnej ceste, pokiaľ ide o našu vývojovú činnosť a naše nezávislé poradenské služby. Rád by som sa čitateľom časopisu materialfluss za toto potvrdenie úprimne poďakoval,“ zdôraznil Müller pred slávnostným odovzdávaním cien.

Videozáznamy z odovzdávania cien sa už upravujú a pravdepodobne začiatkom budúceho týždňa budú zverejnené na stránke www.materialfluss.de.