07.02.2022

Súťaž o prestížne ocenenie IFOY 2022 vstupuje v marci do ďalšieho kola

Spoločnosť STILL bola nominovaná do finálového kola súťaže o cenu IFOY Award 2022 s dvomi príspevkami

Hamburg, 20. januára 2022 - Keď členovia poroty IFOY v dňoch 18. až 23. marca v Dortmunde vyberú víťazov tohtoročnej ceny IFOY, hamburský expert na intralogistiku bude v súťaži o prestížne trofeje v oblasti intralogistiky zastúpený dvomi príspevkami v kategóriách „Špecialita roka“ a „Integrované skladové riešenie“.

Oba príspevky spoločnosti STILL GmbH úspešne prešli predbežným výberom IFOY a boli nominované na marcové finále v Dortmunde. Jedným z nich je inovatívny asistenčný systém STILL „Descent Speed Regulation“ (DSR), vďaka ktorému sú jazdy s novou radou plošinových vozíkov a ťahačov LXT 120-350 a LXW 20-30 od hamburského poskytovateľa intralogistiky ešte bezpečnejšie. Pri jazde z kopca s nákladom systém DSR upravuje rýchlosť vozíkov - buď manuálne, alebo automaticky, v závislosti od úrovne konfigurácie - na hodnotu, ktorá ich chráni pred nebezpečnými situáciami. Tento jedinečný systém podporuje vodiča v bezpečnej jazde na rampe a zároveň zvyšuje manipulačný výkon.
Asistenčný systém je k dispozícii vo verziách DSR Basic, DSR Eco alebo DSR Premium. Zatiaľ čo vo verzii Basic musí vodič ešte manuálne aktivovať systém, aby znížil rýchlosť na vopred nastavenú maximálnu hodnotu, systém vo verzii Eco sa aktivuje automaticky pri jazde zo svahu a zabrzdí vozík na vopred definovanú hodnotu. Pri verzii DSR Premium asistenčný systém automaticky reguluje rýchlosť vozíka pri jazde z kopca v závislosti od sklonu svahu a ťahaného nákladu.

Projekt „Hase“
Rozšírenie automatizovaného skladu spoločnosti Hase Safety Group AG, výrobcu pracovných rukavíc so sídlom vo frízskom meste Jever, je ďalším vlajkovým projektom, s ktorým sa hamburskí odborníci na intralogistiku zapojili do boja o prestížne ceny. Počas tohto rozšírenia skladu boli priemyselné vozíky STILL nahradené automatizovaným, výkonnejším zariadením s teleskopickými vidlicami a existujúci regálový systém bol rozšírený na 10 000 paletových miest. Všetky „automatizované riadené vozidlá“ (AGV) sa teraz bezpečne a autonómne pohybujú po sklade. Výslednú optimalizáciu priebehu jazdy umožňujú rotujúce laserové skenery na vozíkoch, ktoré permanentne merajú vzdialenosti od reflektorov inštalovaných v sklade. Okrem toho boli tri vozíky s veľmi úzkymi uličkami MX-X a šesť vysokozdvižných zakladačov EXV-SF najnovšej generácie vybavené automatizačnou súpravou iGo Systems od spoločnosti STILL.

Víťazi zostanú utajení až do slávnostného odovzdávania cien
„Tento rok sa opäť zúčastňujeme medzinárodnej súťaže IFOY Award s dvomi sľubnými a veľmi konkurencieschopnými prácami,“ vysvetľuje Torsten Wiecker, viceprezident pre riadenie značky STILL EMEA v spoločnosti STILL, a dodáva: „Tak inovatívny nový vývoj asistenčného systému zvyšujúceho bezpečnosť, ako aj úspešné rozšírenie a optimalizácia automatického skladu skupiny Hase Safety, majú potenciál získať si priazeň a uznanie medzinárodnej odbornej poroty.“ Nominovaní si však budú musieť ešte chvíľu počkať, kým opäť budú počuť: „A víťazom je...“. Víťazi súťaže zostanú utajení až do záverečného udeľovania cien IFOY, ktoré sa uskutoční 30. júna v BMW World v Mníchove.

Cena IFOY

Cena IFOY (International Intralogistics and Forklift Truck of the Year Award) sa udeľuje každoročne ako uznanie za vynikajúce výsledky v oblasti intralogistiky. Podporuje ju organizácia IFOY a medzinárodná porota zložená z renomovaných odborných novinárov zastupujúcich popredné logistické médiá na príslušných trhoch. Organizácia IFOY uvádza, že hodnotí podľa transparentných kritérií, nezávisle a na základe odborných znalostí.
Cieľom ocenenia je zdokumentovať výkonnosť a inovačnú silu odvetvia intralogistiky a prispieť ku konkurencieschopnosti a verejnému obrazu celého odvetvia. Cenu IFOY sponzoruje Združenie pre manipuláciu s materiálom a intralogistiku v rámci Zväzu nemeckého strojárstva (VDMA) a záštitu nad ňou prevzalo nemecké Spolkové ministerstvo hospodárstva a ochrany klímy.