21.09.2020

STILL OPX iGo neo boduje na súťaži Telematics Award

Vynikajúci výkon pri vychystávaní

Hamburg, 21. september 2020 - Viac ako 190 prihlášok, 33 nominovaných a 10 kategórií - to je súhrn tohtoročnej ceny Telematik. Spoločnosť STILL získala prvé miesto v kategórii „Automatizovaná/autonómna jazda“ a vynikala svojím autonómnym vozíkom na vychystávanie objednávok OPX iGo neo.

Úroveň vzrušenia až po vyhlásenie víťazov bola vysoká: tohtoroční víťazi sa len pár týždňov pred online predstavením ceny Telematik dozvedeli, ktorá spoločnosť bola nominovaná do ktorej kategórie a kto bude príslušným víťazom. Víťazi jednotlivých kategórií boli vyhlásení online počas digitálneho podujatia od 21. do 25. septembra. Pred začiatkom podujatia sa nominovaní museli podrobiť procesu nezávislého hodnotenia porotou zloženej z odborníkov z oblasti obchodu, vedy, obchodných novinárov, používateľov a odborníkov. Každé dva roky sa tak najvýznamnejším prelomovým riešeniam v oblasti rozvoja telematiky a budúcich trendov udeľujú ceny a sú považované za best practice (najlepšie príklady) v odvetví.

Vďaka tomu, že program STILL iGo neo dosiahol najvyššie hodnotenie vo svojej víťaznej kategórii a získal tak cenu Telematics Award, je Volker Viereck, vedúci vývoja inteligentného autonómneho softvéru, v mobilnej automatizácii KION, veľmi hrdý: „Cena Telematics je veľkým úspechom. Ako vývojára robotiky ma obzvlášť teší, že s OPX iGo neo sa nám podarilo vyvinúť autonómny vozík na vychystávanie objednávok založený na umelej inteligencii (AI), ktorý spĺňa aj protichodné požiadavky: na jednej strane významne zvyšuje výkon, t. j. zvyšuje produktivitu, a na druhej strane zvyšuje ergonómiu. Znižuje sa tak pracovné zaťaženie zamestnanca a súčasne je k dispozícii vysoko výkonná technika. “

Ergonomicky vylepšený OPX iGo neo sa vyznačuje vysokým výkonom, intuitívnym ovládaním a moderným dizajnom zameraným na maximálnu bezpečnosť. Umelá inteligencia zabudovaná do vozíka zabezpečuje, že trasa a rýchlosť sú vždy prispôsobené príslušným podmienkam. Nezávisle konajúci OPX iGo neo autonómne sleduje svojho operátora a vždy zastaví v optimálnej vychystávacej polohe. Navyše, automatickým zastavením asistenta v optimálnej polohe pre vychystávanie sa eliminuje až 75 % času a energie a výrazne sa zníži vzdialenosť chôdze s bremenami. Celkový koncept, ktorý presvedčil porotu Telematics Award v jej 10. výročí a ocenil STILL ako víťaza v roku ich 100. výročia.

OPX iGo neo je už druhou generáciou autonómneho vychystávania a vývoj pokračuje - história autonómnych vysokozdvižných vozíkov v spoločnosti STILL zostáva úspešným príbehom.