14.06.2021

Silní a univerzálni pre jednoduché použitie

STILL rozširuje sortiment o novú sériu vysokozdvižných vozíkov RCD/G

Hamburg, 20. október 2020 - S novými spaľovacími vysokozdvižnými vozíkmi RCD/RCG v prevedení diesel alebo LPG ponúka STILL ideálne základné modely pre menej náročných používateľov, ktorí sa zaobídu bez niektorých funkcií špičkových modelov, ale nie bez overenej kvality STILL.

Pri kúpe nového vysokozdvižného vozíka kupujúci veľmi dobre premýšľa nad tým, aké vlastnosti vyžaduje konkrétne používanie. Napríklad pre menšie remeselné podniky, maloobchodné spoločnosti, železiarstvá alebo trhy s nápojmi nie sú zvyčajne také vysoké požiadavky ako v automobilových alebo logistických spoločnostiach. Pre ich potreby často stačí základný model vozíka. Prečo by sa teda títo používatelia mali rozhodnúť pre služby, ktoré ďaleko prevyšujú ich požiadavky a ktoré v skutočnosti nepotrebujú?

Štart do úspešnej budúcnosti orientovaný na kvalitu

Ako odpoveď na túto otázku ponúka spoločnosť STILL nové vysokozdvižné vozíky RCD/RCG v prevedení diesel a LPG pre ideálny štart na cestu k úspechu. Vozíky s hydrodynamickým pohonom boli vyvinuté pre všetkých, ktorí hľadajú robustné, vysoko výkonné a spoľahlivé vysokozdvižné vozíky v nízkonákladovom segmente. Tieto modely, ktoré sú k dispozícii s nosnosťou od 1,5 do 5 ton, sú všestranné univerzálne vozíky, ktoré taktiež ponúkajú obvyklú vysokú úroveň kvality STILL. Z hľadiska bezpečnosti neurobil špecialista na intralogistiku v Hamburgu žiadne kompromisy. Napríklad nová séria vysokozdvižných vozíkov má vynikajúci výhľad do všetkých strán, aby bola zaistená čo najbezpečnejšia manipulácia s tovarom. Profil stožiara umožňuje dobrý výhľad na vidlice a nosiče nákladu. Úzke nosníky v ochrannej streche kombinujú najlepšiu možnú viditeľnosť s maximálnou bezpečnosťou. Široký protišmykový schodík zaisťuje vodičovi pohodlné a bezpečné nastupovanie a vystupovanie. Obsluha nových vysokozdvižných vozíkov je tiež jednoduchá a pohodlná vďaka dlhému hydraulickému ovládaniu. Medzi ďalšie vlastnosti patrí pohodlné sedadlo, veľký priestor pre nohy a nožná parkovacia brzda v priestrannej kabíne vodiča. Kabína je tlmená a absorbuje tak otrasy a vibrácie bez toho, aby ich prenášala na vodiča. Je k dispozícii v rôznych verziách. Ďalšie plus v oblasti jazdného komfortu poskytuje plynulo nastaviteľný volant riadenia. Štandardné LED osvetlenie, rukoväť s klaksónom a štandardný výstražný tón pri cúvaní umožňujú neustále bezpečný pohyb v pracovnom priestore.

Vybavený silou pre ťažké používanie v sklade alebo na rampe

Vysokozdvižný vozík RCD/G poháňaný motorom IC s výkonným a spoľahlivým meničom točivého momentu kombinuje produktivitu, ergonómiu a dostupnosť vo vyváženom celkovom koncepte. Pre jazdu s nízkymi emisiami STILL vybavil nové vozíky naftovými alebo LPG motormi, ktoré zodpovedajú emisnej norme EU5 (2016/1628). Naftový motor má v závislosti od hmotnostnej triedy výkon medzi 36,4 kW (RCD 15) a 55,4 kW (RCD 50). To stačí napríklad na to, aby sa RCD 35 s menovitým výkonom 3,5 tony dostal k manipulačnej kapacite viac ako 120 t/h. Pri variantoch s LPG je výkon motora medzi 40 kW (RCG 15) a 55,2 kW (RCG 50). RCG 35 tak dosahuje manipulačnú kapacitu viac ako 123 t/h.