15.02.2023

„Oscar v intralogistike“ zverejnil nominácie

STILL má dve nominácie v medzinárodnej súťaži IFOY

Bratislava/Hamburg, .... . január 2023 – Medzinárodná porota prestížnej súťaže IFOY sa zíde 27. a 28. marca 2023 v nemeckom Dortmunde na tzv. Test Days, aby rozhodla o tohtoročných víťazoch ocenenia IFOY. Hamburská značka STILL má v súťaži dva tromfy – vertikálny vychystávací vozík PXV a celá séria ručne vedených paletových vozíkov EXH.

Oba produkty STILL prešli výberovým procesom a boli nominované do marcového finale. Vertikálny vychystávací vozík PXV od STILL je mimoriadne kompaktný vozík s veľmi flexibilným využitím v skladoch so širokými aj úzkymi uličkami. Jeho výška zdvihu, až 14,5 metra, je na trhu výnimočná, pričom má aj vysokú rýchlosť, čo zefektívňuje prevádzku. PXV určuje nové štandardy aj čo sa týka užívateľskej funkčnosti a komfortu. Inteligentné asistenčné systémy, ako napríklad systém STILL OptiSpeed pre najvyššie možné rýchlosti jazdy bez kompromisov v oblasti bezpečnosti, alebo systém Easy Touch, ktorý reguluje výšku vychystávania objednávky stlačením tlačidla, efektívne pomáhajú obsluhe pri každodennej práci. Ďalšie asistenčné systémy pre ešte väčšiu bezpečnosť a efektivitu na nákladných vozidlách, ktoré sú k dispozícii v mnohých variantoch výbavy, robia z PXV dokonalú voľbu pre každý sklad.

Jedinečný dizajn

Ručne vedené vozíky zo série EXH 14-20 Plus, ktorá bola nominovaná aj do finálového kola IFOY, dokážu zvládnuť nespočetné množstvo logistických výziev: ručný paletový vozík je ideálny napríklad pre horizontálnu prepravu tovaru, pre nakladanie a vykladanie kamiónov cez rampy alebo na sporadické vychystávanie objednávok. Celá séria môže byť vybavená buď olovenými alebo lítium-iónovými batériami. Najviac vyniká jedinečný dizajn riadenia. Prakticky navrhnutá veľkosť tlačidiel umožňuje intuitívne ovládanie každému operátorovi. Integrovaný displej umožňuje obsluhe sledovať všetky relevantné údaje o vozidle, ako je úroveň nabitia batérie, prevádzkové hodiny alebo príslušný jazdný program. Voliteľne dostupný dotykový displej možno bez preháňania označiť za revolúciu v oblasti ovládania. Prepája smartfón s prevádzkou skladových zariadení. Alebo inak povedané: Známy spôsob ovládania dotykových displejov sa v tomto prípade preniesol do bežného pracovného sveta intralogistiky.

Víťazov oznámia až priamo na IFOY AWARD

„Tento rok sa zúčastňujeme na IFOY AWARD opäť so skutočne inovatívnymi novinkami. Teším sa na to, ako medzinárodná špičková porota zhodnotí naše želiezka v ohni," hovorí Frank Müller, senior viceprezident STILL Brand Management v Hamburgu. Ako aj v minulých ročníkoch, víťazi súťaže zostanú utajení až do samotného vyhlasovania IFOY AWARD.

O cene IFOY


Cena IFOY (International Intralogistics and Forklift Truck of the Year Award) sa udeľuje každoročne ako uznanie za vynikajúce výsledky v oblasti intralogistiky. Podporuje ju organizácia IFOY a medzinárodná porota zložená z renomovaných odborných novinárov zastupujúcich popredné logistické médiá na viacerých trhoch. Organizácia IFOY uvádza, že v hodnoteniach sa drží prísnych transparentných kritérií na základe odborných znalostí a dodržiava nezávislosť. Cieľom tejto ankety je zdokumentovať výkonnosť a inovačnú silu odvetvia intralogistiky a prispieť ku konkurencieschopnosti a verejnému vnímaniu celého odvetvia. Cenu IFOY sponzoruje Združenie pre manipuláciu s materiálom a intralogistiku v rámci Zväzu nemeckého strojárstva (VDMA) a záštitu nad ňou prevzalo nemecké Spolkové ministerstvo hospodárstva a ochrany klímy.