13.07.2020

IFOY Award 2020 – STILL opäť na stupni víťazov

Hamburg, 13. júl 2020 – Tento pondelok sa konala premiéra: Víťazi tohtoročnej ceny IFOY Award (Medzinárodná intralogistika a Vysokozdvižný vozík roka) boli po prvýkrát vyhlásení online, prostredníctvom videa v dôsledku prebiehajúcej koronakrízy. V kategórii “ Čelné vysokozdvižné vozíky do 3,5 t” prestížne ocenenie získala spoločnosť STILL.

Tento rok vstúpila do súťaže hamburská spoločnosť z oblasti intralogistiky so svojím novým elektrickým vysokozdvižným vozíkom RX 60-25/35. „Vďaka vysokovýkonnej verzii modelu RX 60-25 STILL je meradlom pre elektrické vozíky v tomto segmente. Nikdy predtým nebol elektrický vysokozdvižný vozík taký produktívny. Pridajte k tomu výhody nízkej hlučnosti, flexibility, nižších nákladov na elektrinu v porovnaní s naftou alebo plynom, ľahkej prevádzky, menšej údržby a veľmi predvídateľnej manipulácie. Všetky kritériá spaľovacieho motora sú teda zahrnuté,“ uzavrela medzinárodná porota. S týmto novým elektrickým vozíkom v hmotnostnej triede 2,5 až 3,5 t ponúka STILL vážnu alternatívu k vozíkom so spaľovacím motorom. Porotcov obzvlášť zaujala rýchlosť zdvíhania, ktorá je generovaná motorom čerpadla s výkonom 25 kW RX 60. Porota merala rýchlosť bez zaťaženia vyššiu ako 66 cm/s, čo zhodnotila ako: „Rekord v tejto triede“.

STILL RX 60-25 / 35 stanovil nové štandardy v testovanej kombinácii zrýchlenia, jazdy a zdvíhania. V tomto teste dosiahol produktivitu 363 paliet za osem hodín. „Nameraná produktivita v teste IFOY nikdy nebola taká vysoká,“ znel záver poroty. Henry Puhl, predseda predstavenstva STILL, považuje túto cenu za potvrdenie trvalo vysokej inovatívnej výkonnosti svojej spoločnosti: „Do RX 60-25/35 sme vložili veľa vývojovej práce a know-how. Výsledkom je vozík, ktorý obstojí v akomkoľvek medzinárodnom porovnaní a so svojím obrovským výkonnostným spektrom má potenciál prekonať vozíky so spaľovacími motormi. Teší ma, že porota medzinárodných odborníkov na vysokozdvižné vozíky ocenila našu prácu tým, že nám odovzdala cenu IFOY Award 2020.“