26.09.2023

Elektrické vysokozdvižné vozíky už nemajú konkurenciu. Rôzne formy financovania zjednodušia ich kúpu či prenájom

Elektrický pohon vo vysokozdvižných vozíkoch je už roky súčasťou slovenskej intralogistiky. Elektrické vozíky nie sú žiadnou novinkou, avšak ich kvalita a vybavenie bezpečnostnými a asistenčnými systémami, ktoré výrazne zjednodušia prácu, môže dosahovať rôznu úroveň. Ak majiteľ skladovej alebo výrobnej prevádzky uvažuje o kúpe nového či jazdeného elektrického vozíka, je vhodné, aby sa poradil s profesionálmi. Odborníci spoločnosti STILL Slovensko dokážu podľa požiadaviek zákazníka presne vybrať elektrický vozík, ktorý splní všetky ich očakávania.

Elektrické vozíky už nemajú konkurenciu

Elektrické vozíky sú najefektívnejším a najčistejším spôsobom riešenia prepravných úloh v intralogistike, a to bez ohľadu na to, či potrebujete premiestňovať kilogramy lebo osem ton. Dosahujú výkonnosť vozíkov so spaľovacími motormi, dokonca ich v mnohom výrazne prevyšujú. Inovatívna séria vozíkov RX od spoločnosti STILL ponúka rôzne možnosti pohonu a asistenčných systémov pre prepravu všetkých druhov tovarov v rôznych podmienkach. Preto je vhodné najskôr zadefinovať svoje požiadavky a spoľahnúť sa na odporúčanie odborníka. Elektrické vozíky STILL série RX sú vybavené olovenou alebo modernou lítiovo-iónovou (Li-Ion) batériou, disponujú širokou škálou možností ovládania a výbavy, inteligentnými asistenčnými systémami a intuitívnym konceptom ovládania pre každého vodiča. Neustále prichádzame s inováciami, ktorých sa zákazníci nemusia obávať, pretože reálne zvyšujú komfort a efektivitu práce,“ hovorí Matej Hrnčár, Key Account Manager zo STILL Slovensko.

Nemecký špičkový výrobca manipulačnej techniky a dodávateľ inovatívnych intralogistických riešení s viac ako 100-ročnou tradíciou, STILL, myslí aj na zákazníkov, ktorí uprednostňujú skôr základnú výbavu za nižšiu cenu. Pre tých prišiel s novou produktovou líniou Classic Line, ktorá má v ponuke aj elektrické vozíky pre jednoduché použitie.

Môžem si elektrický vozík dovoliť?

Kúpa nového elektrického vozíka môže byť pre firmy nemalou investíciou a zásahom do rozpočtu. Spoločnosť STILL aj v tomto ohľade maximálne vychádza klientom v ústrety. „Financovanie je pre mnohých zákazníkov najpodstatnejším kritériom pri rozhodovaní. V STILL ponúkame širokú škálu možností ako zafinancovať nový, ale i jazdený vozík. Ak má klient záujem o nový vozík, môže si okrem jednorazovej platby vybrať finančný lízing individuálnu formu prenájmu. V mesačnej splátke má klient už zahrnuté aj kompletné poistenie techniky,“ vysvetľuje Hrnčár. Dopĺňa, že štandardom je financovanie na 48 až 60 mesiacov, nie sú však vylúčené ani kratšie či dlhšie doby splácania. Výhodou je rozloženie investičnej ceny na dlhšie obdobie, a tým pádom aj nižšia mesačná splátka.

Ďalšou možnosťou financovania nového elektrického vozíka je operatívny lízing vrátane. Vyhľadávajú ho najmä tí zákazníci, ktorí chcú mať pre svoju techniku profesionálnu starostlivosť – súčasťou operatívneho lízingu je totiž aj kompletný servis vozíka. „Okrem profesionálnej starostlivosti pri tejto forme financovania zákazník presne vie, kedy bude jeho technika obmenená za novú. Taktiež je táto možnosť vhodná aj pri projektoch, ktoré sú časovo obmedzené. Používateľ techniky pri operatívnom lízingu po ukončení projektu nemá žiadne starosti s odpredajom vozíka, ktorý už nepotrebuje,“ približuje M. Hrnčár zo STILL. Až dve tretiny zákazníkov majú záujem práve o operatívny lízing alebo dlhodobý prenájom.

Aj prenájom sa dá financovať rôzne

Prenájom vozíka môže byť dlhodobý alebo krátkodobý. Sú zákazníci, ktorí potrebujú techniku len na pár dní a jednorazovo, a sú takí, ktorí potrebujú posilniť svoju flotilu vozíkov sezónne niekoľkými ďalšími, napríklad rôzne sezónne práce či v e-commerce pred vianočnými sviatkami. Alebo sa niektorí rozhodnú pre už spomínaný dlhodobý prenájom na dlhšie obdobie. Aj tu STILL dokáže vyjsť v ústrety požiadavkám klienta. „Pri prenájme je štandardom mesačné splácanie dohodnutej sumy. Sú však zákazníci, ktorí preferujú zaplatenie viacerých splátok naraz. Vzhľadom k tomu, že STILL pripravuje riešenia na mieru, vieme aj v tomto našim partnerom vyjsť maximálne v ústrety,“ vysvetľuje manažér predaja zo STILL.

Kúpiť si vozík cez e-shop? Bez problémov

STILL už niekoľko rokov ponúka možnosť kúpy vozíka aj prostredníctvom ich internetového obchodu (e-shopu). Platba sa tak uskutoční online platobnou kartou alebo na faktúru. V prípade záujmu o iné z už spomínaných možnosti financovania špecialisti STILL Slovensko ochotne poradia každému zákazníkovi individuálne.

Ak zvažujete kúpu nového vysokozdvižného vozíka, podobne ako pri nákupe strojov pre výrobu, aj pri manipulačnej technike existuje možnosť získať dotáciu. Preto odporúčame informovať sa na príslušných miestach.