26.01.2024

STILL má dve nominácie na prestížne ocenenie IFOY

Medzinárodná súťaž IFOY International Intralogistics Award vyhlásila nominácie

Bratislava/Hamburg, 29. januára 2024 – STILL tento rok súťaží o „Oskara intralogistiky“ v dvoch kategóriách: v kategórii „Mobilný robot“ porota IFOY nominovala automatizovaný vysokozdvižný paletový vozík EXV iGo a v kategórii „Integrated Customer Solution“ (Integrované zákaznícke riešenia) získal nomináciu projekt automatizácie pre spoločnosť Beiersdorf AG. O víťazoch rozhodne medzinárodná porota v dňoch 8. až 11. apríla na IFOY Test Days v Dortmunde.

Nominácie STILL - prispôsobiteľné, bezpečné a určujúce trendy

Nominovaný automatizovaný vysokozdvižný paletový vozík EXV iGo disponuje inovatívnym modulárnym dizajnom, ktorý možno rýchlo a jednoducho uviesť do prevádzky vďaka nastaviteľným parametrom systému a inteligentnému riešeniu iGo easy entry-level. EXV iGo, ako prvý sériovo vyrábaný automatizovaný vozík, je nielen veľmi prispôsobiteľný, ale i jeho obsluha je jednoduchá a rýchla. STILL s EXV iGo zareagoval na rastúci dopyt po nákladovo efektívnych, široko využiteľných a rýchlo implementovateľných automatizačných riešeniach v dobe nových štandardov v zásobovaní výroby a skladovaní. S vysokou nosnosťou až 1 600 kg, výškou zdvihu až 3,8 metra a maximálnou rýchlosťou 7,2 km/h je EXV iGo spoľahlivým a výkonným partnerom so širokou škálou využitia. Je ideálnym samostatným riešením pre opakujúcu sa manipuláciu s materiálom, zaskladňovanie a vychystávanie. Vynikne aj v zmiešanej prevádzke, ktorá si vyžaduje maximálnu spoľahlivosť, presnosť a bezpečnosť. Viacúrovňový bezpečnostný systém využíva na ochranu človeka, vozíka a nákladu inovatívne bezpečnostné skenery a senzory.Finalistom v IFOY je tiež projekt automatizácie od STILL pre spoločnosť Beiersdorf AG. Novostavba najmodernejšieho výrobného centra pre kozmetické produkty v Seehausene pri Lipsku je jedným z najväčších investičných projektov Beiersdorf AG v Európe. Farmaceutická spoločnosť sa pri návrhu a implementácii výrobných a skladových zásobovacích systémov pre tento komplexný projekt za niekoľko miliónov eur plne spoľahla na odborné znalosti spoločnosti STILL. Cieľom bolo výrazne zvýšiť efektivitu a kapacitu prevádzky a zabezpečiť, aby boli nové skladové a výrobné štruktúry schopné prispôsobiť sa novým požiadavkám v budúcnosti. To všetko pri veľmi dôslednom zohľadnení vysokých bezpečnostných požiadaviek farmaceutického priemyslu. Projekt z dielne STILL je vo výsledku flexibilný s maximálnym dôrazom na bezpečnosť, škálovateľný a pozerajúci do budúcnosti, čo je výbornou referenciou pre ďalšie projekty. Beiersdorf AG a STILL za necelé dva roky vytvorili projekt, ktorý je doslova míľnikom v inovatívnej intralogistike. Zároveň v projekte dokončili všetky materiálové toky s integráciou troch liniek plnenia a balenia.

Víťazi budú známi 14. júna

„V súčasnosti o automatizácii rozmýšľa veľa zákazníkov. Aj z toho dôvodu sme v STILL radi, že máme príležitosť vyhrať prestížne ocenenie IFOY Award práve v kategóriách, kde sa preukazuje naša odbornosť v automatizovaných riešeniach,“ hovorí Florian Heydenreich, výkonný viceprezident predaja a služieb STILL EMEA. Víťazov IFOY Award vyhlásia 14. júna v rakúskom meste Baden pri Viedni.

O ocenení IFOY

Cena IFOY (Medzinárodná cena za intralogistiku a vysokozdvižný vozík roka) sa každoročne udeľuje ako uznanie za inovácie a úspechy v intralogistike. Víťazov vyberá medzinárodná porota zložená z renomovaných odborných novinárov, ktorí sú zástupcami popredných logistických médií na viacerých trhoch v Európe. Organizácia IFOY garantuje nezávislé posudzovanie s transparentnými kritériami a s odbornými znalosťami. Ocenenie upriamuje pozornosť na inovácie a výkonnosť v odvetví intralogistiky a prispieva ku konkurencieschopnosti a zlepšeniu verejného vnímania celého odvetvia. Cenu IFOY sponzoruje Nemecká asociácia pre manipuláciu s materiálmi a intralogistiku a Asociácia robotiky a automatizácie Nemeckej strojárskej federácie (VDMA). Koná sa pod záštitou Dr. Roberta Habecka, spolkového ministra pre hospodárstvo a ochranu klímy.